Niciun produs în coș.
În limbajul comun, drosophila este numita de obicei musculita de fructe sau musculita de oțet. Cea mai comună specie, Drosophila melanogaster, este de 3 sau 4 mm lungime. Are doi ochi roșii și un corp gălbui-maroniu, cu câteva fire de păr mai lungi decât celelalte. Capătul fiecărei antene se prăbușește ca o pena.
Larvele mici (viermi) eclozeaza din ouăle depuse de femele. Când sunt mai mari, viermii caută o zona uscata și se transformă în nișe ( pupae ). Drosophila are tuburi mici de respirație la fiecare dintre aceste etape de dezvoltare. Adulții care apar se împerechează după curte care, la mascul, consta în producerea unui sunet prin vibrarea aripilor.
Deoarece aceste insecte caută umiditate și lumină, ele pot fi adesea văzute lângă ferestre și chiuvete. Adulții zboara în apropierea surselor de hrana pe care le prefera pentru depunerea oualor, pe fructe coapte, fermentate sau lichide fermentate cum ar fi vinul, cidru, oțet sau bere. Deoarece viermii cresc într-un mediu umed, pot fi găsiți la baza unui vas de fructe sau a unui recipient cu lapte și uneori pe suprafața fructelor. Sucurile și ketchup-ul le pot atrage și ele.
Drosophila poate fi văzută și în fabricile de prelucrare a tomatelor, în magazinele alimentare, în piețe, restaurante, depozite, fabrici de bere și spitale. Deseori caută descompunerea materialului vegetal, a copacilor căzuți, lângă iazuri și teren umed. În plus, meniul lor este alcătuit și din nectar de flori.
Ca metode de prevenire a aparitiei musculitei de otet asigurați-vă că sacul de gunoi este închis în orice moment. Dacă utilizați o cutie de gunoi închisă, spălați în mod regulat fundul. Uneori problema poate proveni dintr-un recipient de gunoi în aer liber. Aruncați coaja de banane și alte resturi rapid. Inspectați fructele rămase în aer liber în mod regulat. Clătiți recipientele destinate reciclării, inclusiv sticle de băuturi răcoritoare și cutii de conserve. Spălați lichidele scurse rapid și curățați podeaua în mod regulat, precum și pereții și aragazul.
Inspectați periodic zonele umede și cârpele de bucătărie și, dacă este posibil, uscați-le în aer liber dacă aveți drosophila în casă.
De asemenea, puteți încerca să minimalizați riscul ca acestea să intre în casă prin instalarea unor plase fine sau prin repararea acestora și păstrând ușile închise. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să te asiguri că această zburatoare mică nu poate intra în casă.
Drosophila nu atacă ființele umane. Mancatul accidental al unor larve poate cauza iritatii intestinale sau diaree. Aceste muște pot purta microbi, deoarece se invart în jurul gunoiului.
Musculita de otet se reproduce rapid (femeia depune aproximativ 500 de oua care se pot dezvolta in opt zile).